Re-Con Zero EVO resirkulerer betongrester

Re-Con Zero EVO resirkulerer betongrester
Foto: Mapei

For fire år siden lanserte Mapei Re-Con Zero for gjenvinning av restbetong fra betongbiler i form av tilslag til ulike produkter. Nå lanseres Re-Con Zero EVO, en forbedret versjon der du bare trenger en tredjedel av mengden pulver.

– Vi vet at omtrent fem prosent av all ferskprodusert betong blir returnert til fabrikken. Her blir mye bare lagt på deponi i dag. Med Re-Con Zero EVO kan du gjenbruke all betongen, uten avfallsprodukter som slam eller forurenset vaskevann. Vi har eksempler internasjonalt på at betongfabrikker har 100 prosent resirkulering av restbetong med våre produkter, forklarer Sven Henrik Norman, prosjektleder for miljøprosjektet hos Mapei.

Re-Con Zero EVO er et to-komponent pulverprodukt som omdanner betong til granulert materiale. Betongen kan gjenvinnes fortløpende, på slutten av dagen eller når arbeidet på byggeplassen er avsluttet. Dette kan delvis erstatte naturlig tilslag i normal betong eller fullstendig erstatte tilslag i for eksempel mager betong eller bærelag.

Re-Con Zero EVO er en videreutvikling av Re-Con Zero, som har vært på markedet i fire år, og etter hvert vil fases ut. Den største forbedringen med det nye produktet er at du kun trenger to kg per kubikk betong, mot seks kg tidligere.

– Alt du trenger å gjøre er å presse restbetongen mot trommelåpningen og tilsette pulveret. I tillegg til at betongen resirkuleres, blir renholdet mye enklere. Selv om du er flink til å vaske vil det ofte bygge seg opp betongrester i trommelen. Bruker du Re-Con Zero EVO jevnlig får du en mye renere trommel, og reduserer dermed krevende og tungt vaskearbeid. Vi i Mapei har kunnskap og erfaring om hvordan du best resirkulerer betongrester. Det er bare å ta kontakt med oss på telefon 459 534 33 eller e-post sh.norman@mapei.no, sier Norman.