Nå vil Google lære deg å fly

Google lærer deg å fly på bare 1 time
I følge Adm.direktør er Flyer Like enkelt å bruke som å spille Minecraft.

Kitty Hawk, den mystiske flyvebilen som er finansiert av Google-medstifter Larry Page, viste siste uke fram sin nye og kraftig oppdaterte modell. Potensielle kunder kan nå prøvefly “bilen” og Google lover at 1 time med opplæring er nok før man kan ta til skyene.

Grunnen til den lynkjappe opplæringen ligger i Kitty Hawks enkle styringsmekanisme som består av bare to joysticks. Selskapet innrømmer at det gjenstår mye arbeid før bilen oppnår offentlig aksept, men de håper å lære mye om hva folk mener nå som de åpner for testflyging.

Nå kan du bestille din egen Flyer

Kitty Hawk viste fram sitt første kjøretøy i fjor og i løpet av de siste 12 månedene har Flyer, som modellen heter, gjennomgått en rekke oppdateringer som nå gjør at selskapet åpner for testflyvninger for potensielle kunder som er interessert i å legge inn en forhåndsordre.

Kitty Hawk publiserte nylig en 37 sekunders video som viser den oppdaterte Flyer-modellen. Det var CNN-reporter Rachel Crane som fikk æren av å bli en av de aller første journalistene som fikk teste bilen.


Av sikkerhetshensyn blir Flyer fortsatt testet utelukkende over vann ved selskapets hemmelige anlegg i Las Vegas. Etter bare en times trening kunne Crane lette fra bakken i maskinen. Enn så lenge er Flyer begrenset til å fly ti meter over bakken med en topphastighet på beskjedne 10 kilometer i timen.

Administrerende direktør i Kitty Hawk, Sebastian Thrun, som spilte en viktig rolle i etableringen av Googles selvkjørende bilprosjekt, håper at Flyer en dag kan ha en topphastighet på 100 km/t over befolket områder.

Ifølge Thrun er Flyer "like enkelt å bruke som å spille Minecraft".

Det kommersielle kjøretøyet drives av et litiumpolymerbatteri, som kan brukes i rundt 20 minutter før det trenger oppladning. Flyer har 10 motorer og bare to joysticks, som ifølge CNNs Crane var lett å mestre.

"Joysticken er meget intuitiv, men det er ikke den mest komfortable tingen jeg noen gang har sittet i", sa hun. "Man føler så til de grader vibrasjonene".

Kitty Hawk har med en relativ liten flåte av Flyers allerede gjennomført rundt 1,500 testflyvninger med partnere og presse. Målet er nå å starte flyvninger med potensielle kunder og vil du være en av de første til å bringe en Flyer til Norge, kan du melde din interesse på selskapets nettsider.

Ifølge Thrun er sosial aksept og generell sikkerhet ved Flyer selskapets største prioritet.

"Etter sikkerhet, er samfunnsmessig aksept det viktigste for oss", fortalte han CNN.

"Vil folk være villige til å fly med disse enhetene, være villige til å leve ved siden av enheter som dette? Det trenger vi svar på og derfor åpnet vi et treningsanlegget Las Vegas - vi er her for å lære av deg, for å se din reaksjon".

Du kan lese mer om den første testturen på CNN.