Gir ti tusen kroner til FIRST LEGO League

Eidsiva Nett gir ti tusen kroner til FIRST LEGO League
Svein Arne Rakstang og Anne Sagstuen Nysæther sammen med noen av Eidsiva Netts unge teknologer, som var med på å stemme frem First Lego League Hedmark og Oppland som mottakere av prispengene Eidsiva Nett vant. Fra venstre: Judy Schneider, Vegard E. Vindfallet, Thomas Veflingstad, Svein Arne Rakstang, Vegard B. Kyllingstad, Tom M. Berg, Andreas R. Simonsen og Anne S. Nysæther. Foto: Eidsiva

Eidsiva Nett har vunnet systemleverandøren Powels innovasjonspris for 2017 og gir prispengene på ti tusen kroner til FIRST LEGO League Hedmark og Oppland.

Eidsiva Nett ønsket å gi pengene fra Powels innovasjonspris til et regionalt initiativ som bidrar til å skape teknologiinteresse blant unge, og legge grunnlag for en rekruttering av teknologer i energibransjen.

- Vi mener FIRST LEGO League representerer et kreativt og utviklende initiativ som gir stor verdi for barn og unges videre vei inn i yrkeslivet. Vi er avhengig av gode teknologer i årene framover, forteller seksjonsleder Svein Arne Rakstang i Eidsiva Nett.

Digitalisering
Powels innovasjonspris deles årlig ut til kunder som i henhold til Powel har jobbet tett på selskapet på krevende, nyskapende og spennende prosjekter der digitalisering og effektivisering har vært viktige drivere. Eidsiva Nett jobber offensivt med å videreutvikle teknologiske løsninger og benytte IKT og digitalisering for å bygge og drifte strømnettet bedre og mer effektivt.

- Vi bruker også forsknings- og utviklingsprosjekter (FoU) aktivt i dette arbeidet, og samarbeidet med systemleverandøren Powel er ett av områdene Eidsiva Nett fokuserer på innenfor digitalisering og FoU, sier leder av Nettstrategi Anne Sagstuen Nysæther i Eidsiva Nett.

Koding av legoroboter
- Dette er svært gledelig for oss. Vi jobber nå for å heve programmeringskunnskapen hos barn og unge, og har høye ambisjoner. Pengene fra Eidsiva Nett skal derfor brukes til dette, sier prosjektleder Anne Kristin Kvitle i FIRST LEGO League Hedmark og Oppland.

Det er Tekna Gjøvik, Tekna Lillehammer og Tekna Hedmark som arrangerer den regionale finalen, og FLL samarbeider med NTNU og Vitensenteret. Lokale lag fra Hedmark og Oppland har hatt suksess i FLL, og Stavsberg skole i Ringsaker har kommet til skandinavisk finale i flere år.

- Vi i Tekna brenner for koding, og her i Innlandet er vi så gode på teknologi at det er en selvfølge at vi også skal være blant de beste på koding, design og konstruksjon av legoroboter. Vi som er med på å arrangere FIRST LEGO League i Innlandet har satt som mål at ungene som er med i turneringen skal være på høyde med de beste innen programmering av Mindstorm. Denne prisen ønsker vi å dele med flest mulig. Derfor ønsker vi å bruke den på å spre kodeglede blant barn og unge i vår region, sier hun.

Fakta om First Lego League
FIRST LEGO League (FLL) er en er en kunnskaps- og teknologikonkurranse som skal inspirerer barn og unge i alderen 10-16 år til å interessere seg for naturfag, matematikk og teknologi (realfag), og bli morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere. Utfordringen kalles årets oppdrag og slippes i midten av september hvert år. Løsningen presenteres på en lokal/regional turnering etter åtte ukers prosjektperiode. Det finnes også en konkurranse for barn i alderen 6-10 år. FLL er i dag et globalt konsept som arrangeres i over 80 land over helt verden. Den første offisielle First Lego League-turneringen ble avholdt i USA i 1999, og kom til Skandinavia og Norge allerede i 2000.

Eidsiva eies av Hedmark og Oppland fylkeskommuner og 27 kommuner i begge fylker. Eidsiva skal gi god, langsiktig avkastning, utvikle Innlandets energiressurser og bidra til vekst og utvikling i regionen.