Statsminister Erna Solberg åpner ShareLab i Forskningsparken i Oslo

Statsminister Erna Solberg åpner ShareLab i Forskningsparken i Oslo
ShareLab er en utskytingsrampe for nye bedrifter og entreprenører innen livsvitenskap Foto: ShareLab

Ny delingslab for oppstartsbedrifter i livsvitenskap åpner onsdag 21. mars kl 14.00

Hva er ShareLab?
ShareLab er en utskytingsrampe for nye bedrifter og entreprenører innen livsvitenskap. Her vil gründere finne et fullt utstyrt og bemannet laboratorium - man skal kunne komme tomhendt, teste sine ideer og forlate ShareLab med eget selskap. Laboratoriet ligger i Forskningsparken i Oslo, midt i Gaustadbekkdalen. Dette er området med størst tetthet av livsvitenskapere i hele Norge.

Hvorfor ShareLab?
I Norge investerer vi hvert år nærmere 10 mrd. kr. i forskning og utvikling innen livsvitenskap. Bare i Osloregionen finnes titusenvis av personer med lang kompetanse innen feltet. Likevel er antallet bedrifter få og eksporten lav. Ved Forskningsparken ønsker vi at flere biologer, farmasøyter, kjemikere, leger og tannleger bruker sin kompetanse til å skape nye produkter, tjenester og arbeidsplasser. Vi tror tilgang på laboratorium og kommersielle evner er nøkkelen. Derfor starter vi ShareLab.

Disse er tilstede på ShareLab onsdag 21. mars
Statsminister Erna Solberg, ShareLab teamet, ledelsen ved UiO, NMBU og Inven2, industri og forskere. De første ShareLab-medlemmene, inkludert bioentreprenører som lager kunstig ben, tester tarmbakterier, og lager medisiner til kylling.

Hvem står bak ShareLab
Oslotech AS, som er managementselskapet bak Forskningsparken, har initiert og eier ShareLab. Tidligere har Oslotech bygget StartupLab og startet helseinkubatoren Aleap sammen med Inven2 og Norway Health Tech, alle lokalisert i Forskningsparken.

VWR er partneren som drifter laboratoriet med utstyr og kompetanse. Partnere forøvrig er Abbvie, Inven2, Oslo kommune, The Life Science Cluster, Innovasjon Norge og Science for Society.

Her finner du programmet for åpningsarrangementet