Slutt på nye dieselmotorer fra Volvo?

Slutt på dieselmotorer fra Volvo
90 prosent av alle XC 90 solgt i Europa kommer med dieselmotor. Foto: Volvo pressesenter

Den svenske bilprodusenten Volvo melder at deres nyeste generasjon dieselmotorer kan være den siste de produserer. Årsaken er at kostnadene ved å redusere utslipp av nitrogenoksid blir for høye.

"Ut fra dagens perspektiv vil vi ikke utvikle en ny generasjon dieselmotorer"
CEO i Volvo Car Group
Hakan Samuelsson

En talsmann fra Volvo Cars sa senere at Samuelsson bare hadde diskutert alternativ, og ikke stadfestet at selskapet har en klar plan for å stoppe videreutviklingen av dieselmotorer. Samuelsson sa senere i en uttalelse sendt til Reuters, at han trodde diesel fortsatt vil spille en avgjørende rolle de neste årene for å hjelpe selskapet å møte deres mål om å redusere utslippene av karbondioksid.

"Vi har nettopp lansert en helt ny generasjon bensin- og dieselmotorer, som fremhever vårt engasjement for denne teknologien. Det er derfor ikke nødvendig med en beslutning om utvikling av en ny generasjon dieselmotorer," sa han.

Samuelsson har tidligere sagt at strengere utslippsregler vil øke prisen på dieselmotorer til det punktet hvor plug-in hybrider blir et mer attraktivt alternativ. Den gjennomsnittlige CO2-utslippsgrensen for de europeiske bilprodusentene må falle fra 130 gram per kilometer til 95 gram innen 2021, noe som tvinger dem til å investere mer i eksosutslippteknologi.

Dieselbiler står for over 50 prosent av alle nye biler registrert i Europa, noe som gjør regionen til verdens største dieselmarked. Volvo, som er eid av Kinas Geely, selger 90 prosent av sine XC 90 offroader i Europa med nettopp dieselmotorer.

Les hele saken her: http://uk.reuters.com/