5 kule gadgets du ennå ikke kan kjøpe
Zanco Tiny T1 Verdens minste mobiltelefon? Foto: Highlights
På et hvilket som helst tidspunkt er det en trillion forskjellige crowdfundingkampanjer som foregår på nett. Ta en kjapp titt på sider som Kickstarter eller Indiegogo og du finner ingen mangel på rare, ubrukelige og rett og slett dumme prosjekter personer søker penger til. Men om du leter litt vil du kunne finne noen virkelig kule prosjekter innimellom.
Radius - Hold myggen unna uten spray og kjemikalier!
Denne bemerkelsesverdige enheten vil endre måten du opplever sommeren på. Kompakt og kraftig, lover Radius å skape et 110 kvadratmeter stort område kjemisk fritt for mygg og klegg, slik at du kan nyte sommersolen.
Radius virker helt annerledes enn klissete sprayer og kremer. Radius bruker varme for å aktivere en ren og duftfri, men avstøtende lukt. Når den er aktivert, sprer den lukten i hele sonen og i løpet av minutter vil all mygg være forduftet og det helt uten kjemikalier.
Med et fullt oppladbart batteri og en patron med det avstøtende stoffet vil du få 40 timer uten mygg. Radius er liten og bærbar, så man kan enkelt ta den med over alt. I skrivende stund har selskapet bak Radius samlet inn like over 75.000 dollar.
OneManBand - digitalt backup-band
Spiller du gitar og ønsker at du hadde et backup-band som spilte med deg? Tidligere var det bare to måter å løse dette problemet på: Finn andre musikere å spille sammen med, eller investere i dyrt utstyr og pedaler som gjør at du kan kontrollere din egen backup. Men nå fins det et tredje alternativ; OneManBand, et høyteknologisk oppgraderingssett som passer alle gitarer.
Når systemet er installert kan systemet selv oppfatte hva du spiller, tilpasse seg og generere tilhørende backup i sanntid. Med andre ord, alt du trenger å gjøre er å begynne å spille og OneManBands magiske AI vil starte å jamme sammen med deg.
Så hvordan fungerer det? Ifølge enhetens skapere OMB, bruker de unik patentert teknologi for å oppdage signaler fra strengene og konvertere dem til digitale data uten forsinkelse. Ved å vite hva du spiller, kan appen så konvertere det til MIDI i sanntid og spille med deg, med nøyaktig de instrumentene du selv ønsker. Selskapet hadde som mål om å nå 50.000 dollar, men i skrivende stund er det 1.892 personer som har stilt seg bak prosjektet med hele 499.583 dollar totalt.
Zanco Tiny T1
Husker du tiden da det var små mobiltelefoner som var kult? Den gang da mobiltelefoner var bare det, en telefon du kunne ha med deg overalt. I en tid hvor store smarttelefoner er en naturlig del av hverdagen vår, går utviklerne bak Zanco Tiny i totalt motsatt retning. Modellen T1 hevdes å være verdens minste mobiltelefon og den sies å ikke være større enn tommelen din og veier like lite som en mynt. Telefonen kan brukes både til å ringe og sende SMS, dog vi skjønner ikke helt hvordan man skal treffe rett tast, men det er en annen sak. En morsom liten sak som nærmer seg 200.000 dollar fra mer enn 2.700 personer totalt.
Magnic Micro Lights - kontaktløs dynamodrevet sykkellys
Syklister har generelt to alternativer når det gjelder lys, batteri eller dynamo. Lys som går på batterier er pålitelig, enkel og billig, men har den åpenbare ulempen at man må bytte batteri både titt og ofte. Den andre er lys som bruker en dynamo som lades av sykkelhjulet. Ulempen er at de forårsaker friksjon som kan bremse deg og de er generelt relativt kostbare. Nå har den tyske oppfinneren Dirk Strothmann kommet opp med en enhet som tar sikte på å løse disse problemene en gang for alle.
Magnic Light er et kompakt, kontaktløst, dynamodrevet sykkellys som utnytter et unikt fysisk fenomen kjent som en eddy-strøm. Når sykkelhjulet beveger seg forbi Magnic Lights’ innebygde magneter, som lett monteres på sykkelens gaffel, skaper den et eddy-strømfelt som driver en dynamo og dermed produserer strøm til lysdiodene. Dirk Strothmann har så langt samlet inn over 80.000 dollar, men er dessverre ennå et godt stykke unna målet sitt. Så det er altfor tidlig å si om vi får se sykkellys på eddy-strøm på markedet.
Apollo — graphenebasert powerbank
Smarttelefoner har hatt en enorm utvikling de siste årene, men uansett hvor avanserte de ser ut til å bli, synes de aldri å ha godt nok batteri. Vis meg den mest avanserte smarttelefonen du har, og etter 8-10 timer viser jeg deg en veldig dyr papirvekt. Heldigvis er det et enormt utvalg av såkalte powerbanks, eller bærbare batterier, som kan bidra til å lindre problemet, men selv de beste kommer med sine egne feil og mangler. Det mest kjente problemet er at bærbare strømforsyninger ofte tar votter og vinter å lade opp telefonen, men hva om de ikke gjorde det?
Det er her Apollo kommer inn. Takket være sin graphenebaserte komposittbatteri, er den mindre enn mange andre powerbanks som allerede er tilgjengelig på markedet, men den er angivelig i stand til å lade opp en telefon på bare 20 minutter. Den støtter lading på opptil 60W, noe som betyr at et batteri med en kapasitet på 6000 mAh kan lades opp på så lite som 20 minutter. Du kan også raskt lade gadgets med 40W. Med andre ord kan du lade iPhone X og iPhone 8 på bare 90 minutter og ikke tre timer som i dag. Med USB-C tilkoblingen er Apollo også kompatibel med strømadapterne til enheter som Nintendo Switch, MacBook og bærbare PC’er fra både Lenovo, Dell og HP.
Apollo håpet å få inn 10.000 dollar til sitt videre arbeid. Det målet rakk de innen 24 timer og man kan ennå støtte dem og dermed sikre at man står først i køen når forsendelser begynner i april 2018.