Norsk Hydro gjør kundene mer bærekraftige

Norsk Hydro gjør kundene mer bærekraftige
Med de nye lavkarbonsertifikatene kan Hydro tilby kundene sine et nytt sett med verktøy som kan hjelpe dem å oppfylle egne klimastrategier.

Norsk Hydro lanserte nylig to nye lavkarbonprodukter i aluminium. Disse er utviklet for å hjelpe kunder med å nå sine bærekraftmål og å møte etterspørselen fra stadig mer klimabevisste forbrukere. De nye produktene vil sertifiseres hver for seg av DNV GL.

-Vi er stolte av klimastrategien vår, som har resultert i produksjon av aluminium med det laveste energiforbruket og de laveste utslippene i verden. Vårt mål er å bli karbonnøytral i et livsløpsperspektiv innen 2020. Ettersom vi kontrollerer alle deler av aluminiumproduksjonen selv, kan vi nå ta neste skritt ved å lansere sertifiserte, bærekraftige aluminiumprodukter, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Tre akser
Siden 2013 har Hydro jobbet langs tre akser for å redusere miljøpåvirkningen og maksimere fordelene ved metallet sitt, gjennom å kutte utslippene i egen produksjon, levere aluminiumprodukter og -løsninger som gjør at kundene kan nå sine utslippsmål, og øke selskapets markedsandel i resirkuleringsmarkedet.

- Vi jobber allerede tett med kunder for å oppnå CO2-reduksjoner gjennom bruk av metallet vårt, som for eksempel ved å tilby aluminiumløsninger for lettere og mer drivstoffeffektive biler. Med de nye lavkarbonsertifikatene kan vi tilby kundene våre et nytt sett med verktøy som kan hjelpe dem å oppfylle egne ambisiøse klimastrategier, og sammen kan vi jobbe for en framtid med lave utslipp i industrien generelt, sier Hilde Merete Aasheim, leder for Hydros forretningsområde Primærmetall.

"Alt inkludert"
Som verdens eneste globale, integrerte aluminiumselskap, kan Hydro tilby sine kunder et "all-in" sertifikat for aluminiumproduktet 4.0, det vil si med alt inkludert. Primæraluminiumen er sertifisert med ISO 14064, som dekker alle karbonutslipp fra utvinning av bauksitt og raffinering av alumina til produksjon av aluminium i elektrolyse og støping.

Sammen med det parallelle produktet 75R, som inneholder resirkulert metall, demonstrerer Hydro sin vilje til å føre brukt skrap tilbake til kretsløpet slik at det kan brukes om og om igjen med lavt karbonavtrykk.

- Målet vårt er å sikre størst mulig bærekraft for et metall som gir reduserte karbonutslipp i bruksfasen, og som kan resirkuleres i det uendelige med kun fem prosent av det opprinnelige energiforbruket. De to nye produktene våre er et svar på den utfordringen bransjen vår står overfor når det gjelder bærekraft, og sørger for at vi møter den globale etterspørselen etter aluminium med metall som er produsert med lavest mulig karbonavtrykk, og at vi er der for å føre det tilbake til kretsløpet, sier Aasheim.

Bærekraft som vekstmulighet
Aasheim sier at resirkulert aluminium og lavkarbonaluminium er to vesentlige elementer i en bredere strategisk forståelse av det globale markedet for Hydro. Folk vil i stadig større grad ønske å kjøpe aluminium med lavt karbonavtrykk, eller bruke mer resirkulert aluminium. Med lanseringen av disse nye produktene møter Hydro det økende kravet om bærekraftige løsninger.

De nye produktene er:

  • Hydro 4.0: Aluminium basert på vannkraft, med et maksimalt innhold av CO2 på 4.0 kg per kg aluminium, og;
  • Hydro 75R: Aluminium som garantert inneholder minst 75 prosent resirkulert, brukt skrap.