Bare en av fire har hatt brannøvelser hjemme

Bare en av fire har hatt brannøvelser hjemme
Åpen brannstasjon arrangeres i Spikersuppa lørdag 23. september kl. 10.00-14.00, og på rundt 350 andre steder rundt om i landet.

Bare en av fire familier har hatt brannøvelse hjemme, ifølge en ny undersøkelse. Brannsikkerhet i hjemmet er hovedtema når brannvesenet inviterer til Åpen brannstasjon på 350 steder landet rundt under Brannvernuka lørdag 23. september. I Oslo blir det stormønstring i Spikersuppa kl. 10.00-14.00.

Her kan barna vinne sine egne brannhjelmer i en aktivitetsløype, sitte i brannbiler, spyle med brannslange, prøve ekte brannuniformer og treffe Brannbamsen Bjørnis. Voksne kan få trene på å slokke en ekte brann.

Åpen brannstasjon i Spikersuppa arrangeres av Oslo brann- og redningsetat, Oslo Sivilforsvarsdistrikt, Brannvernforeningen og forsikringsselskapet If. Oversikt over øvrige brannvesen som inviterer til åpen brannstasjon, finnes på nettstedet www.brannvernuka.no.

Få øver
Mens bare 26 prosent har hatt brannøvelse hjemme, sier noen flere at de i det minste har snakket om hva de skal gjøre i tilfelle brann (64 %), ifølge undersøkelsen som Kantar TNS nylig har utført i anledning Brannvernuka.

- Det bekymrer oss veldig at så få har trent på hva man skal gjøre ved brann. Det er for sent å oppdage at teori og praksis ikke stemmer overens når kjøkkenet eller stua står i full fyr. Et lite branntilløp utvikler seg raskt til full overtenning, så her må alle handle riktig fra første stund, sier konserndirektør Morten Thorsrud i If.