Supergrønt kraftverk i Danmark med slalåmbakke på taket

Taket på et kraftverk er kanskje ikke det første stedet du vil tenke deg å plassere en alpinbakke, men det er akkurat det arkitekter i Danmark har planlagt. Når den kunstige bakken åpner senere i år vil være en av verdens største kunstige alpinbakker og g
Anlegget på toppen av Amager Bakke skal etter planen åpne innen september 2018 Foto:BIG/SLA

Taket på et kraftverk er kanskje ikke det første stedet du vil tenke deg å plassere en alpinbakke, men det er akkurat det arkitekter i Danmark har planlagt. Når den kunstige bakken åpner senere i år vil være en av verdens største kunstige alpinbakker og gi besøkende en helt unik panoramautsikt over København.

Alpinanlegget vil være en del av det 88 meter høye Amager Bakke avfallsforbrenningsanlegg og bygges for å sikre at anlegget skal bli en del av samfunnet og ikke bare nok en fabrikk. Målet er at forbrenningsanlegget skal bli verdens mest effektive forbrennings- og energigenererende anlegg når det blir satt i drift.

I tillegg til en 440 meter lang bakke for skiløpere av alle ferdigheter, vil det også være en utfordrende 45 graders, 180 meter lang bakke som virkelig gir et sug i magen.

Foto:BIG/SLA

Om alpint ikke er helt din ting, vil besøkende også kunne besøke den “naturlige” parken som vil inneholde lekeplasser, klatrevegger, gangstier og utsiktspunkter. Parken skal fylles med ulike trær og vekster man håper skal bidra til å tiltrekke både fugler, insekter og annet dyreliv slik at man øker biodiversiteten i området betydelig.

Det ambisiøse prosjektet er beregnet å koste 4 milliarder danske kroner og det endelige designet som ble avduket denne uken, er designet av Bjarke Ingles Group (BIG), som blant annet har vært involvert i Googles stilige hovedkontor i London. Med seg på laget har de også SLA, som fokuserte på planene for skibakken og parkene.

“Målet er å sikre at Amager Bakke blir et begivenhetsrikt rekreasjonsrom med en sterk estetisk bynatur københavnere kan benytte hele året". SLA-partner Rasmus Astrup.