Ni ting du trolig ikke visste om WiFi

Ni ting du trolig ikke visste om WIFI
WiFi har endret vår hverdag for alltid, men hvor mye vet du egentlig om WiFi?

WiFi er over alt og antall WiFi Hotspots øker enormt. Muligheten til å alltid kunne være på nett har gitt oss enorme muligheter og de færreste av oss kan forestille seg en hverdag uten WiFi, men hvor mye vet du egentlig om WiFi?

1: 23 milliarder enheter
Det anslås at vi vil ha rundt 23 milliarder WiFi-enheter innen utgangen av 2017. Dette betyr at alle i snitt har 3 enheter som kan kobles til WiFi.

2: WiFi på hotell
60% opplyser at en god WiFi-tilkobling er det første de sjekker når de booker et hotell. WiFi er med andre ord viktigere enn beliggenhet, standard og service.

3: Du er selv skyld i dårlig signal
Som vi alle vet gjør vann en ypperlig jobb med å hindre WiFi-signal. Vi er også klar over det faktum at menneskekroppen består av rundt 60% vann. Dette betyr at vi selv er den primære forstyrrelser på WiFi-signalet. For å overvinne dette problemet, bør du plassere ruteren så høyt som mulig.

4: WiFi tar over
Det er anslått at innen 2020 vil mobile- og WiFi-enheter være ansvarlige for mer enn 70% av all trafikk på nettet.

5: Unngå free WiFi
Vi elsker alle å bruke gratis WiFi og de fleste restauranter og butikker tilbyr i dag gratis WiFi, men man skal være meget forsiktig med hva man bruker disse punktene til. Dataene du sender via slike WiFi-punkt er ikke sikkert og kan lett hackes. Vær derfor forsiktig med bruk av passord og personlige detaljer når du surfer på gratis WiFi neste gang.

6: WiFi og shopping
Rundt 50% av forbrukerne opplyser at de aktivt bruker WiFi når de er i butikken og handler. I stedet for å be betjeningen om hjelp, går de på nett for å finne svaret. Undersøkelser i USA viser at butikker som tilbyr kunder gratis WiFi har høyere omsetning enn sine konkurrenter som er offline.

7: WiFi-signal
Mange har blitt opplært til at et WiFi-signal bare rekker 50 meter. Dette er helt feil. Et godt WiFi-signal uten for mange forstyrrelser, rekker lett opp til 250 meter.

8: Store skjermer krever mer WiFi
Desto større skjerm enheten man bruker har, desto sterkere signal må man ha. Enheter med en skjerm på mer enn 4.5 tommer krever alle mer WiFi enn mindre enheter.

9: Bedre nattesøvn uten WiFi
For mange er mobiltelefonen det første man ser om morgenen og det siste man ser før man legger seg. Nyere undersøkelser viser dog at man bør slå av WiFi før man tar kveld. Signalene kan forårsake betydelige helseproblemer og i en hverdag hvor vi er omgitt av WiFi-signal, man bør tillate kroppen en pause fra WiFi hver dag. WiFi-signaler har i forsking blitt koblet til både dårlig nattesøvn, depresjon og nedsatt hjerneaktivitet.