Industritopper samles i Bodø

Industritopper samles i Bodø
Industri 2017 arrangeres i Bodø 27. og 28. september

Hvilke rammebetingelser har norsk industri i dag, og hvordan blir disse påvirket av EU, Brexit eller for den saks skyld amerikas mye omtalte president Donald Trump? Siden Norge og kanskje også landsdelen konferansen Industri 17 holde i, er veldig åpen, er vi også lett påvirkelige.

Konferansen tar for seg flere innfallsvinkler, hvor Kina, norske varer i globale markeder og altså norske rammebetingelser skal under lupen. Teknologiske Nyheter er så klart til stede på konferansen, som holdes i regi av Norges industri, og er ansett som den viktigste møteplassen for industrien i Norge.

- Norge og Nordland har en svært åpen økonomi, som i veldig stor grad påvirkes av verdensøkonomien og internasjonal politikk. Derfor er det svært positivt at årets Industrikonferanse setter fokus på dette temaet. Jeg gleder til å ta del i det spennende programmet på konferansen, sier Ingelin Noresjø (KrF) som er fersk fylkesråd for næring.

Utenriksminister Børge Brende og styreleder i Norsk Industri Helge Aasen åpner konferansen. De snakker begge under temaet «Norsk industri i en global verden, sammen med Jon Nicolaisen som er visesentralbanksjef i Norges Bank.

Blikket rettes så mot Kinas industri-visjoner og deres rolle i den globale økonomien. På scenen vil tilhørerne få møte Chen Xi, seniorrådgiver i Elkem, gründer og leder i Oriental Vikings Investment and Management Group. Den kinesiske ambassaden stiller med rådgiver Zhou Dalin som vil snakke om Kina som investeringspartner.

Neste tema er Trumps Amerika: Handel, industri og energitrender. Her får deltakerne oppleve Michael Moore (Vice President for Energy Commodities and Advisory Services for FearnOil Inc. and Executive Director of The North American Carbon Capture Storage Association) og Karin Dahlman, Global Marketing Director i Alcoa.

Konferansens første dag avsluttes med en sesjon med fokus på Norges rolle i internasjonal handel. Her blir det innlegg blant annet fra Phil Schneider fra Boeing (Director of International Strategic Partnerships Boeing Defense, Space & Security), Hans Erik Vatne, teknologidirektør, Norsk Hydro ASA og administrerende direktør og president i Jotun Morten Fon.

Hva kan vi lære fra industrien i andre verdensdeler?
Det er innledningsspørsmålet på konferansen andre dag. Til å gi noen av svarene har konferansen hentet Jean Simard, President i Aluminum Association of Canada. Han snakker under temaet: Kanadisk kraftintensiv industri – verdens grønneste og mest konkurransedyktige?

Konferansen dreier mot slutten mer inn mot norske forhold, blant annet rammebetingelser i Norge for industrien. Konferansens siste tema er «Nye løsninger for en grønn industri» med bidrag blant annet fra Quantafuel, Bulk Infrastructure og Enova.


Teknologiske nyheter ser frem til å delta på arrangementet og kommer tilbake med flere oppdateringer.