Facebook legger ned prosjekt M

Facebook legger ned prosjekt M
Prosjektet, som fortsatt er i beta, vil offisielt stenge den 19. Januar Foto: Facebook

Facebook setter en stopper for «M», deres hybride digitale assistent som skulle hjelpe brukere med å bestille bord på restauranter og komme med gode gaveforslag, med mer. M ble lansert i 2015 og skulle være selskapets svar på Apples Siri og Googles Assistant, men kom seg aldri ut av beta-modus.

Bare noen få tusen mennesker hadde noensinne tilgang til M. Facebook skroter dog ikke all sin M-teknologi, men det kan virke til at de gir opp kampen om personlige assistenter, for nå i alle fall. Markedet for personlige assistenter forventes å øke enormt frem til 2020, men enn så langt er det Apple og Google som leder an.

M, som ble annonsert i august 2015, brukte en blanding av kunstig intelligens og menneskelige "trenere" for å svare på Facebook-brukerens spørsmål via Messenger-appen. En bruker kunne for eksempel spørre M om en anbefaling til gave til en venn, eller bestille bord på en bestemt restaurant.

"Vi lanserte dette prosjektet for å lære hva folk trengte og forventet av en assistent, og vi lærte mye," sa en Facebook-representant i en uttalelse mandag denne uken. "Vi tar med oss det vi har lært og vil bruke det for å drive frem andre AI-prosjekter på Facebook."

Prosjektet, som fortsatt er i beta, vil offisielt stenge den 19. Januar.

Selv om M har sett sine siste dager, vil Facebook trolig beholde en del av funksjonene og dette er neppe det siste forsøket deres på å utvikle en assistentløsning som kan ta markedsandeler fra Apple og Google.